" Tänään eli 23.1 lauantaina juttelin argentiinalaisen Florencian kans, joka on au pairina Southportissa. Vaikuttaa tosi kivalta ja ehkä ensi viikolla jo nähdäänkin, at least I hope so! Olisin voinu mennä jo tänään sen kans baareilee jne. mut olis tullu aika kalliiksi, ku ei vielä oo sitä railcardia. Saan vissiin tiistaina sen ku mennään sillon Annan kans vähä tutustuu Manchesteriin. Hitsi olis jo vähintäänki se tiistai...Pitää ostaa ainaki jotku kivat kengät, ku tennarit on liian kuluneen näköset liian julkiseen käyttöön ja korkkarit taas liian raskaat pidemmän päälle..vois ostaa korkkarit mut vähä matalemmilla koroilla! Dinner oli tänää tosi nam. Anna teki tortilloja meksikolaisittai...siinä oli mm. kanaa, sieniä, paprikaa, sipulia..nam.. ja sitte laitettii tortillan päälle myös maustamatonta jogurttia. Olikoha nimeltään "enchilladas"? täytyy vielä tarkistaa. Ja toine hyvä, jota ei saa unohtaa, avokadoa paloina ja siihe päälle sitruunamehua! Sitä syötii yks päivä alkupalana ja tykkäsin paljo! Huomenna haluun nukkuu pitkää ja sitte mennä pitkälle lenkille! Now, good night. "

Joo Florencian siis tapasinkin ja kiva tyttö on. Railcard oli tosi kannattava hankinta, kortti maksoi 25 £, mutta sillä siis saa tosi hyvät alennukset lähes kaikista lipuista.. onkohan se alennus noin puolen hintaan. Mulla esim. Manchesteriin menopaluu täältä 3.75 £., mikä ei mun mielestä oo yhtään kallis. Ja kun joka viikko siellä käy niin hyvinkin jo "tienattu" toi railcardin hankintasumma takas. Tolla ekalla Manchesterin reissulla ostin tosiaan yhdet kengät, mustat ballerinat, joissa pieni korko. Muuta en tainnutkaan ostaa, koska Elsa oli myös mukana niin ei se oikein malttanut siellä kauppoja kovin kierrellä, joten Anna halus lähtee takas kotiin mahdollisimman nopeesti. Kaupunki tosi suuri, en oo varmaan ikinä käyny noin suures kaupungis. Taisin kokea pienen kulttuurishokin, ku ihmisiä oikeesti niin hullun paljo joka paikas. Aluksi siis en oikee tykänny tosta väenpaljoudesta, mutta nyt se tuntuu jo hyvinkin normaalilta, eikä mitenkään häiritsevältä..paitsi tietenkin kauppojen jonoissa, koska jonottaminen on aina ärsyttävää. Tosta meksilaisesta nimestä en oo vieläkään varma, mutta aika varma olen, ettei se ainakaan toi mun mainitsema ole :-D Täällä syödään hyvää ja terveellistä ruokaa, nämä ei syö tässä perheessä ollenkaan punaista lihaa. Itse joskus jos lihaa haluttaa, niin otan esim.ravintolassa pizzan päälle kinkkua. Lenkkeily mahdollisuudet täällä on hyvät ja kun kaikki maisemat ja paikat uusia, niin lenkkeilykin on siitä syystä kivaa. Alkuaikoina kävin lenkillä lähes joka ilta, mutta nyt se on jotenkin jäänyt.. laiskuus vienyt voiton.. ulkoilen kyllä Elsan kanssa paljon lähes päivittäin ja sitten illalla kun työt loppuu, ei oikein ole enää puhtia lähteä lenkille. Mutta nyt olen sen taas päättänyt, että kunha syön ton karkkilastin jonka suomesta toin pääsiäislomalta palatessa, sitten oikeesti loppuu karkin syönti ja alkaa lenkkeily! Nyt siis vielä olis tuhottavana iso turkinpippuripussi ja vähän salmiakkeja. Ei siis enää paljon työtä tehtävänä.

" 25.1.2010. Maanantai. Normipäivä, ei tarvinnu aamulla viedä Elsaa, mut hain sitte normaalisti klo.11.30 ja olin sen kans klo. 17.30 saakka. Kaikki meni iha kivasti. Tänään uskaltauduin Simonin oppiin, eli luin sille eka Tove Janssonin The Summer book-kirjaa, mutta siinä oli niin vaikeita sanoja että päätettiin alottaa yhdestä lastenkirjasta! Toi on kyllä oikeesti tehokasta oppimista ku Simon neuvoo mite kaikki sanat sanotaan oikeasti...siinä onki kyllä melkosesti opeteltavaa! Huomenna aamulla Annan kans viemää Elsa kouluun, sit samalla matkalla ilmottaa mut lääkäriasemalle. Tiedossa on siis pitkä aamulenkki! Nice. Ja kivointa on...huomenna Manchesteriin! Mennää siis tekee mulle pankkitili ja saan pankkikortin. Pitää kyllä ostaa jotku kengät, jotku hienot mut myös hyvät kävellä..takki, siis joku ohut olis myös kiva ja uimapuku! Toivottavasti Annalla on aikaa oottaa et löydän noi...Nyt lukee kirjaa ja sitte nukkuu, et olis huomenna pirteenä. "

Simon on siis opettanu mulle englantia mm.noin, että luen sille jotai kirjaa tai lehteä ja se sitten aina korjaa jos sanon väärin tai kertoo mitä asiat tarkottaa, jos en ymmärrä. Hyvää harjottelua tosiaan. Ja tota pankkitilii ei koskaan sitten tehtykkään, koska eka aika jouduttii peruuttaa ku tulin sairaaksi ja sitte toisella kerralla pankissa sekotettu asiat, eikä sitä mun aikaa enää ollu siellä..lähdettii sitte ku ei jaksettu odottaa ja otettii toinen aika..sitten kun mentiin sinne, niin oli taas jotai ongelmia siellä, joten sanoin sitte Annalle, että mulle käy ihan hyvin että mulle maksetaan taskuraha käteen.

" 28.2.2010 torstai. Eilen käytii Elsan kanssa sen kamun Islan synttäreillä tos lähellä. Siellä oli eka meille lounas ja sitte sen jälkee suklaamuffinssit ja kahvit. Siellä oli meidän lisäksi yks toinen kaveri ja sen äiti ja Islan äiti ja isä myös. Se mies on kuulemma ammattimuusikki, soitteli siellä nytki omas huonees ku me istuttii olkkarissa jotai kivan kuulosta, vissii jazzia tms. Se oli kyllä aika hyvännäkönen...Niillä oli tosi kiva talo..mutta olkkarin lattialla käveli iso hämähäkki yöökhh, mut katoin sitä vaa järkyttyneenä enkä sanonu kellekkää mitää... Nii ja tiistaina käytii siellä Manchesterissa! En kerenny sielä oikee katella paljoo, mut kengät mä kumminki löysin! Ne on kivat, mut en oo varma onko ne sittenkää hyvät jalassa.. Ihan sama, onpahan nyt kengät millä kumminki kehtaa lähtee liikenteesee! Tänää oli normipäivä. Oltii Elsan kaa kahestaa..Meni ehkä parhaiten, mitä vielä koskaa aiemmin menny. Ei tullu tänää mitää kiukuttelua mistää ja oli iha kivaakin! Huomenna Simon on sit vissii kotona töissä ja vie Elsan aamulla, joten saan nukkuu pitkään. Nyt oonki joutunu herää aikasin tänää ja eile.. ja nii muuten tiistaina ku vietii Anna kans Elsa ja sit mentii hakee mulle railcard,kauppaan ja ilmottaa mut lääkäriin. Tänää myös luin Simonille..Huohh on se monimutkasta! Mite voi ikinä oppii mite kaikki sanat sanotaan :D Plääh. Nojaa, kyl mä vielä opin! Nyt luen Simonin antaman Manchester Evening News-lehden ja sitte alan nukkuu! "

" 7.2. sunnuntai. Maanantain-sunnuntain välisenä yönä heräsin kurkkukipuun ja siitä tuliki sitte korkee kuume kahdeksi päiväksi. Keskiviikkona alko sit kauhea nuha ja vieläki se vaivaa. Maanantaina olin Elsan kans, mut tiistaina Simon oli sitte sen kans ku en mitenkää jaksanu. Yhen tunnin katoin sen kans lastenohjelmia ku Simonilla oli joku tärkeä puhelinkokous tms. Viikonloppu sairastumista ennen siis vierähti Manchesterissa. Tosi kiva kaupunki, siellä kyllä varmasti riittää uutta nähtävää kesään saakka. Lauantaina nähtii Florencian kans pari tuntia, kierreltii kauppoja ja käytii kahvilas. Oli kyllä kiva tyttö, mut ei siinä hirveesti ehtiny juttelee, mut toivottavasti nähdään pian uudelleen.  Illalla shoppailin/kiertelin kaupois vielä yksin ja sit juna-asemalla yläkerran baarissa join pari siideriä ja lähin sit kotiin joskus 8 aikaan. Sunnuntaina taas Manchester veti puoleensa! Lisää shoppailua. Primark on aivan ihana! Siitä tuli jo ainaski vahva suosikki. Sinne meniki sitte ekat ansaitsemani punnat. Viikonlopun aikana ostin mm. mustan nahkatakin, 2 kesäiset kengät (toiset makso vaan 2 puntaa), 2 hiuspantaa, korvikset, sormuksen, lengginsit, mustan pikkulaukun...ja kynsilakan, meikkikynän, luomiväripaletin, ripsentaivuttimen, alushousuja x3..ostinkohan vielä muuta? Ainii, karkkia, 2 lattea tai ehkä jopa 3, pari leipää.. Tänä viikonloppuna harmillisesti en jaksanu/kehdannu mennä Mancee, ku tää nuha nii pahasti tiellä.. ei olis ollu kiva siellä vaa koko aikaa niistellä. Ens v-loppuna sitte! Tänää käytii, hitto en muista paikan nimeä, ainaki sen kylän vieres oli Hope niminen kylä/kaupunki. No siellä kuitenki Anna ja Simon ja halus käydä tutustuu sellaseen quaker-yhteisöön, niillä oli siellä iso "maalaistalo" jossa ne asuu kommuunissa.. Niitä oli ehkä noin 13 henkilöä tänää ketä nähtii. Olin Elsan kans sen aikaa ku niillä oli joku kokous tms.. sitte syötii lounas siellä. Olipa taas ainaki uus kokemus. Anna ja Simon on siis ehkä kiinnostuneita asunnosta joka sieltä vapautuu, mut sitä ei kuitenkaa nyt nähty nii se yks nainen esitteli oman asuntonsa joka on kuulemma lähes samanlainen. Huh, en tajuu miten jotku voi asua sellases läävässä..ei varmaa ikinä imuroi, pyyhi pölyi jne.. täynnä hämpin seittejä argh! En vaan tajuu miten jotku ei välitä millases ympäristössä asuu, En ees jaksa yrittää tajuta miten joku voi elää nii likases asunnossa! ihme ku ei näkyny torakoita juoksemas lattioilla, huh huh. Meinasin sanoa Annalle, että siivoaakohan noi ikinä tuolla, mut en sitte kumminkaa viittiny...Saa nähä mitä nää sitte aikoo, jääkö vaan ajatukseksi että muuttaisivat, Jotku oli asunu siellä jo yli 20 vuotta! Oivooi, jännää juu. Ainii, mulla oli eilen nimipäivä. Ja tänää mamma soitteli kotoo. Oottelen innolla sen lähetystä, jossa tulee kai geishaa, värikkäitä turkkareita, iikkareita ja cosmo! <3 ehkä hyvälä tuurilla tulis perjantaihin mennessä. "

Pientä kommenttia: Alkuaikoina mulla oli täällä kurkkukipuu melkee joka aamu..en tiiä miksi. Sitte iski toi flunssa ja sen jälkee nuha oli yli pari viikkoa..ja vielä senki jälkee jatku satunnainen kurkkukipu ja äänenkäheys. Nyt sitte ei oo enää mikää tollanen vaivannu.. kai se jotenki johtu tästä uudesta elinympäristöstä :D ja sitte tää huone kai nii paljo kylmempi ku mun huone kotona.. ja muutenki talot kylmiä talvisin. 

Primark ei enää suosikki, vaatteet yms.halpoja mut ei kovin laadukkaita. Hajos toi laukkuki minkä ostin parin viikon jälkeen. Kyllä mä silti sieltä joskus jotai pientä vielä ostan, mut en enää fanita. Ja siellä on aina ihan kamalat jonotkin.